Dýňová polévka s kokosovým mlékem

dýně Hokkaido

4 mrkve

1 velká cibule

zeleninový vývar

2 stroužky česneku

kousek zázvoru

200 ml kokosového mléka

olivový olej

kokosový olej

špetka kurkumy

zakysaná smetana

loupaná dýňová semínka

dýňový olej

Dýni přepůlíme a vydlabeme lžící semínka, mrkev oloupeme. Dýni i mrkev pokrájíme na menší kousky, dáme na plech, zakapeme olivovým olejem a překryjeme alobalem. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 30 minut. Mezitím si v hrnci na kokosovém oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a přidáme špetku kurkumy. Také si oloupeme 2 stružky česneku a kousek zázvoru. Upečenou zeleninu vložíme do hrnce a zalijeme vývarem tak, aby byla zelenina zcela potopená, přidáme strouhaný zázvor a vaříme do změknutí. Hotovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme prolisovaný česnek a kokosové mléko. V případě potřeby můžeme rozředit zeleninovým vývarem. Na talíři dozdobíme zakysanou smetanou, loupanými dýňovými semínky, popřípadě dýňovým olejem. Dobrou chuť.
Kokosový olej, kokosové mléko a loupaná dýňová semínka najdete na Grizly.cz

10 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše